Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. ориз
• 4 с.л. смлени орехови ядки
• 1 лимон
• лют червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ивички, а морковите и целината – на кубчета.
Заливаме пилето със студена вода и го варим 1 час на слаб огън. Прибавяме нарязаните зеленчуци, посоляваме и продължаваме да варим. След 10 мин прибавяме ориза, който сме запържили до прозрачност в силно сгорещеното олио. Варим, докато оризът омекне.
Изваждаме пилето, отстраняваме кожата и костите и нарязваме месото. Разпределяме го в чиниите за сервиране, прибавяме смлените орехи и във всяка чиния слагаме по 1 парче лимон. Разливаме супата и поръсваме с лют червен пипер.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...