Кулинарни рецепти » Пилешка чорба с лют пипер

 Пилешка чорба с лют пипер

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. ориз
• 4 с.л. смлени орехови ядки
• 1 лимон
• лют червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ивички, а морковите и целината – на кубчета.

Заливаме пилето със студена вода и го варим 1 час на слаб огън. Прибавяме нарязаните зеленчуци, посоляваме и продължаваме да варим. След 10 мин прибавяме ориза, който сме запържили до прозрачност в силно сгорещеното олио. Варим, докато оризът омекне.

Изваждаме пилето, отстраняваме кожата и костите и нарязваме месото. Разпределяме го в чиниите за сервиране, прибавяме смлените орехи и във всяка чиния слагаме по 1 парче лимон. Разливаме супата и поръсваме с лют червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало