Продукти:
• 500 г пилешки гърди без кожа и кости
• 400 г сварен нахут
• 400 г сварен бял фасул
• 400 г сварен червен фасул
• 400 г царевица от консерва
• половин глава целина
• 1-2 скилидки чесън
• 1,5 л пилешки бульон
• майорана
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината и чесъна на ситно и ги пържим на слаб огън в 1 с.л. мазнина. Щом поомекнат, прибавяме отцедените нахут, фасул и царевица. Посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и заливаме с горещия бульон. Варим 15-20 мин на тих огън.
Нарязваме пилешкото месо и го запържваме в останалата мазнина. Посоляваме и го изсипваме в супата заедно с мазнината от пърженето. Наливаме още малко бульон, ако е необходимо, и доваряваме.
Разливаме готовата супа в чиниите за сервиране и поръсваме с наситнена прясна майорана.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...