Кулинарни рецепти » Супа от пилешки бульон с бяло месо

 Супа от пилешки бульон с бяло месо

Продукти: (за 4 порции)

• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 300 г бяло месо от кокошка
• 2 яйца
• 4-5 с.л. сметана
• 1/2 к.ч. бяло вино
• лимонов сок, настъргана лимонова кора
• индийско орехче, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме на огъня 3-4 ч.ч. подсолена вода и сваряваме в нея кокошето месо. Изваждаме го, нарязваме го на кубчета и го оставяме в затоплен съд.

Кипваме бульона, отстраняваме от огъня и го подправяме с виното, лимонов сок, настъргана лимонова кора, настъргано индийско орехче и сол на вкус. Застройваме бульона с яйцата, които сме разбили заедно със сметаната.

Разпределяме свареното месо в чиниите за сервиране и заливаме с бульона. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало