Кулинарни рецепти » Таронска супа

 Таронска супа

Продукти: (за 4 порции)

• 1/4 кокошка (около 500 г)
• 2 к. ч. булгур
• 1 глава лук
• 1 корен керевиз
• 2 моркова
• 1 лимон
• 4 жълтъка
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кокошето месо заедно с изчистената глава лук, разрязана на две, почистените моркови и керевиз, нарязани на едно. Изваждаме свареното месо и като изстине го обезкостяваме и нарязваме на кубчета.

Изсипваме булгура във вряща вода и варим до омекване. Прецеждаме и изсипваме в горещия бульон. Прибавяме кубчетата месо и поставяме на огъня да кипне.

Обелваме лимона, нарязваме го на кръгчета и почистваме от семките. Всяко кръгче режем на четвъртинки и прибавяме към супата. Снемаме от огъня, застройваме с жълтъците, разбити с малко бульон, и я поднасяме гореща.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало