Кулинарни рецепти » Таронска супа

 Таронска супа

Продукти: (за 4 порции)

• 1/4 кокошка (около 500 г)
• 2 к. ч. булгур
• 1 глава лук
• 1 корен керевиз
• 2 моркова
• 1 лимон
• 4 жълтъка
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кокошето месо заедно с изчистената глава лук, разрязана на две, почистените моркови и керевиз, нарязани на едно. Изваждаме свареното месо и като изстине го обезкостяваме и нарязваме на кубчета.

Изсипваме булгура във вряща вода и варим до омекване. Прецеждаме и изсипваме в горещия бульон. Прибавяме кубчетата месо и поставяме на огъня да кипне.

Обелваме лимона, нарязваме го на кръгчета и почистваме от семките. Всяко кръгче режем на четвъртинки и прибавяме към супата. Снемаме от огъня, застройваме с жълтъците, разбити с малко бульон, и я поднасяме гореща.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало