Продукти:
• 1 к.ч. сварено пилешко месо
• 1 к.ч. шунка, нарязана на кубчета
• 1 к.ч. бамбукови връхчета
• 1 с.л. червено вино
• 1 ч.л. олио
• 3 ч.ч. бульон
• 1 непълна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо и бамбуковите връхчета на ивички, а шунката - на много малки кубчета.
Слагаме бульона да заври, посоляваме и пускаме в него бамбуковите връхчета. Непрекъснато обираме пяната. Добавяме виното, след 5 мин пилешкото месо, след още 5 мин - шунката, а накрая - олиото.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...