Кулинарни рецепти » Пилешка чорба с крокети

 Пилешка чорба с крокети

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле с дреболиите
• 1 връзка корени за супа
• 6-7 картофа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. ориз
• 1-2 с.л. грис
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета и го заливаме със студена подсолена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън, докато месото омекне. Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме бялото месо, а останалото /без дреболиите/ прекарваме през месомелачка.

Задушаваме в малко мазнина нарязаните на малки парченца дреболии и корени за супа. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, заливаме с прецедения пилешки бульон и кипваме. Прибавяме ориза и оставяме чорбата да ври на тих огън.

Отделно омесваме смляното месо с гриса, яйцето, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус. Оформяме от сместа крокети, овалваме ги в галетата и ги пържим в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

Разпределяме в чиниите за сервиране по малко от бялото месо и по 1-2 крокета и ги заливаме с горещата чорба, подправена с лимонов сок и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало