Продукти: (за 6 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 1 връзка корени за супа
• 6-7 картофа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. ориз
• 1-2 с.л. грис
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета и го заливаме със студена подсолена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън, докато месото омекне. Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме бялото месо, а останалото /без дреболиите/ прекарваме през месомелачка.
Задушаваме в малко мазнина нарязаните на малки парченца дреболии и корени за супа. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, заливаме с прецедения пилешки бульон и кипваме. Прибавяме ориза и оставяме чорбата да ври на тих огън.
Отделно омесваме смляното месо с гриса, яйцето, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус. Оформяме от сместа крокети, овалваме ги в галетата и ги пържим в загрятата мазнина до златисто оцветяване.
Разпределяме в чиниите за сервиране по малко от бялото месо и по 1-2 крокета и ги заливаме с горещата чорба, подправена с лимонов сок и сол на вкус.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...