Продукти:
• 1 бяла риба, около 1,5 кг
• 500 г аспержи
• 100 г краве масло
• 160 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1/2 к.ч. кисела сметана
• 100 г настърган кашкавал
• 30 г галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме почистената риба в малко количество кипяща подсолена вода и варим 10 минути. Изваждаме я, отстраняваме кожицата, поставяме в огнеупорен съд, а наоколо подреждаме сварените или стерилизирани аспержи, нарязани на парченца.
Приготвяме сос бешамел, като запържваме маслото, сипваме в него млякото, посоляваме и възвираме на огъня. Прибавяме жълтъците, които сме разбили със сметаната сметаната, настъргания кашкавал и черен пипер на вкус.
Заливаме рибата с приготвения сос, поръсваме с галетата, запържена в малко масло, и печем на умерен огън около 15 минути.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...