Кулинарни рецепти » Задушен шаран с яйчен сос

 Задушен шаран с яйчен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 3 глави лук
• 2 моркова
• 10 зърна черен пипер
• 5-6 клончета магданоз
• 1 к.ч. червено вино
• 3 с.л. разтопено краве масло
• сокът от 1 лимон
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и посоляваме.

Слагаме в широка тенджера нарязания на колелца лук и магданозените клончета, а също така черния пипер и нарязаните на кръгчета моркови. Прибавяме рибата, виното, 1 ч.ч. вода, лимоновия сок и 1 1/2с.л. от разтопеното масло. Захлупваме и задушаваме на тих огън 30-40 мин.

Изваждаме рибата в чиния и я оставяме в леко затоплена фурна, а към продуктите в тенджерата прибавяме останалото масло, размесено с брашното. Варим още 6-7 мин.

Отстраняваме от огъня, прецеждаме соса и подправяме с разбитите жълтъци. Отново прецеждаме соса и заливаме шарана с него преди да сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало