Продукти: (за 4 порции)
• 600 г риба
• 6 с.л. олио
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. оцет
• 1 дафинов лист
• карамфил, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, които нареждаме в малка тенджера. Смесваме олиото, оцета, счукания чесън, черен пипер и сол и заливаме с тази смес рибата. Прибавяме дафиновия лист и 1-2 зрънца карамфил.
Наливаме в тенджера под налягане 1 ч.ч. вода, поставяме решетката и върху нея слагаме затворената тенджерка с рибата.
Затваряме тендерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. Поднасяме рибата, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...