Продукти: (за 4 порции)
• 600 г риба
• 6 с.л. олио
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. оцет
• 1 дафинов лист
• карамфил, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, които нареждаме в малка тенджера. Смесваме олиото, оцета, счукания чесън, черен пипер и сол и заливаме с тази смес рибата. Прибавяме дафиновия лист и 1-2 зрънца карамфил.
Наливаме в тенджера под налягане 1 ч.ч. вода, поставяме решетката и върху нея слагаме затворената тенджерка с рибата.
Затваряме тендерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. Поднасяме рибата, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...