Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• ½ к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 малка глава лук
• сокът от 1-2 лимона
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разделяме пилето на четвъртинки, като отстраняваме повечето кости. Набождаме месото с вилица и го оставяме да отлежи 3-4 часа на хладно в марината, която сме приготвили от стритите със сол чесън и лук, олиото, лимоновия сок и черен пипер.
Отцеждаме добре парчетата месо и ги печем върху скара по 15 мин от двете страни, като по време на печенето периодично ги ръсим с маринатата.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...