Кулинарни рецепти » Кокошка с кисело зеле

 Кокошка с кисело зеле

Продукти:

• 1 кокошка с дреболиите
• 1 кисела зелка
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме кокошката и я натриваме с черен пипер и сол. Варим ориза в посолена вода, докато поомекне, и го отцеждаме.

Нарязваме почистените дреболии на дребно и ги задушаваме в част от разтопеното масло заедно с наситнения лук. Прибавяме ориза, поръсваме с червения пипер и опитваме на сол.

Пълним кокошката с така приготвената смес и зашиваме отвора. Застиламе дъното на глинен гювеч с нарязаното зеле и слагаме отгоре кокошката.

Наливаме по малко вода и зелев сок, заливаме с останалото разтопено масло и захлупваме гювеча. Печем в умерено силна фурна.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало