Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. суха чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното масло. Прибавяме лука, нарязан на тънки филийки и стрит със сол.
Когато лукът омекне, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Прибавяме чубрицата и брашното, размито с малко вода. Варим на умерен огън до омекване на месото.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...