Продукти:
• 1 гъска
• 1 кг кисели ябълки
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме гъската и я натриваме с черен пипер. Обелваме ябълките и ги настъргваме. Поръсваме ги с малко сол и черен пипер.
Пълним гъската с ябълките и зашиваме отвора. Изпържваме я от всички страни в сгорещената мазнина. Слагаме я в голяма тенджера, наливаме топла вода до средата на птицата, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне.
Размиваме брашното в малко вода и го сипваме в млякото. Варим 10 мин на тих огън. Сипваме млякото при гъската, възваряваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...