Продукти:
• 500 г агнешко месо
• 3 връзки пресен лук
• 2 с.л. наситнен магданоз
• 3 с.л. наситнен джоджен
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 1ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го смесваме със ситно нарязаните лук, магданоз и джоджен. Прехвърляме го в глинен гювеч, наливаме виното и разтопеното масло, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.
Печем в умерена фурна. Когато месото омекне, заливаме с яйцата, разбити с прясното мляко, и допичаме още десетина минути.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...