Кулинарни рецепти » Рулца от свински джоланчета

 Рулца от свински джоланчета

Продукти: (за 4 порции)

• 4 добре сварени свински джоланчета
• 2 ч.л. червен пипер
• 2 глави чесън
• 1 с.л. стрита чубрица
• 2 ч.л. смлян черен пипер
• 1 с.л. свинска мас
• сол

Начин на приготвяне:

Отделяме месестата част от сварените джоланчета, като внимаваме да остане цяло парче, и докато месото е още топло, леко го начукваме с плоската страна на ножа. Поръсваме парчетата месо със сол и червен пипер.

Счукваме чесъна с малко сол. Разстиламе го върху месото от джоланчетата, поръсваме с чубрицата и завиваме от месото рулца, които забождаме в двата края с клечки за зъби.

Нареждаме рулцата в намаслена тавичка, поръсваме с черния пипер и наливаме в тавичката топла вода /или бира/, която да покрие рулцата до средата им.

Завиваме тавичката с алуминиево фолио и печем 15 мин в предварително загрята умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало