Продукти: (за 4 порции)
• 1 кисела зелка
• 500 г кайма /смес/
• 1 к.ч. ориз
• 2 стръка праз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Отделяме по-големите листа на зелката от кочана и им изрязваме дебелите жили. Останалото зеле нарязваме на ситно и леко запържваме с 1 с.л. олио.
Нарязваме праза на ситно и го смесваме с каймата и почистения и измит ориз. Поръсваме черния и червения пипер и омесваме. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и оставяме сместа да отлежи 1-2 часа.
Завиваме в зелевите листа сарми от приготвената плънка. Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън, докато сармите останат на мазнина.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...