Кулинарни рецепти » Шницели със задушен лук

 Шницели със задушен лук

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешки шол
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 100 г сметана
• 500 мл бульон
• 500 г лук
• 6 големи картофа
• 1-2 домата
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на шницели, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.

Отделно запържваме 1 с.л. брашно в 1 с.л. олио, разреждаме с бульона и сметаната и прецеждаме.

В друг съд задушаваме нарязания лук в маслото до омекване и го изсипваме между подредените в плато шницели. Отгоре поливаме със сметановия сос.

Сервираме с гарнитура от пържени картофи и украсяваме с резенчета домати.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало