Кулинарни рецепти » Броколи БЕНЕДИКТ

 Броколи БЕНЕДИКТ

Продукти:

• 500 г броколи
• 6 яйца
• 1/2 ч. ч. прясно нискомаслено мляко
• 100 г гъби от консерва
• 100 г кашкавал
• 2 с. л. брашно
• 1 с. л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

В намазана с олио тавичка с високи стени слагаме нарязаните броколи и гъби заедно с настъргания кашкавал, посоляваме и разбъркваме.

Разбиваме добре яйцата с млякото и брашното и изсипваме върху зеленчуците. Печем около 45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Автор: Теодора Кьосева

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало