Продукти:
• 250 г зелен боб, може и от консерва
• 500 г бяло цвекло
• 1 патладжан
• 3 картофа
• 2 тиквички
• 250 г бамя
• 5 скилидки чесън
• 1/2 ч.ч. зехтин
• 1 кг домати, може и от консерва
• 1 ч.л. захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана, картофите и тиквичките на кръгчета, а чесъна – на дребно. Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде.
Леко сваряваме зеления боб и цвеклото. Отцеждаме и режем на парченца. Запържваме останалите зеленчуци (без доматите) в зехтина.
Слагаме всичко в тава, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Добавяме настърганите домати, 1/2 ч.ч. вода, разбъркваме и печем около 1 час на 180 градуса. Сервираме с бяло сирене.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...