Продукти: (за 3-4 порции)
• 500 г аспержи
• 15 г краве масло
• 150 г сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме аспержите и ги завързваме във връзка. Пускаме ги във вряща подсолена вода, сваряваме ги до омекване и ги оставяме да се отцедят.
Подреждаме ги в чинийки за сервиране, заливаме със сгорещеното масло и украсяваме с разбита сметана.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...