Кулинарни рецепти » Задушени гъби с царевица

 Задушени гъби с царевица

Продукти:

• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 прясна чушка
• 1 кутия сварена царевица
• 1/2 к. ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на резенчета, лука, морковите и чушката – на ситно. Запържваме ги в олиото, овкусяваме със сол и черен пипер.

Преди да ги свалим от огъня, прибавяме отцедените царевични зърна и разбъркваме хубаво.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало