Кулинарни рецепти » Кнедли от картофи с ядки

 Кнедли от картофи с ядки
(Турция)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г картофи
• 4 с.л. булгур
• 1 яйце
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ядки /фъстъци, орехи, бадеми/
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• магданоз, суха чубрица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода.

Заливаме булгура с вода и го варим 15 мин. Отцеждаме и заедно с картофите го прекарваме през месомелачка. Омесваме сместа заедно с яйцето, ситно нарязан магданоз, стрита чубрица, сол и черен пипер на вкус и оформяме от нея топки.

Запържваме в мазнината ситно нарязания лук. Когато стане златист, прибавяме счуканите ядки, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Във всяка от картофените топки правим дупка, която разширяваме толкова, че да можем да сложим поне 1 с.л. от приготвената плънка. След като напълним топките, затваряме отворите с картофено тесто и овалваме кнедлите в брашно.

Изпържваме ги в сгорещената мазнина и ги поднасяме топли с подлучено кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало