Продукти:
• 200 г сирене Крема
• 125 г краве масло
• 2 с.л. смлени орехови ядки
• 1 малка глава лук
• 3 скилидки чесън
• лимонов сок
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме сиренето с размекнатото на стайна температура масло и прибавяме смлените орехи, ситно нарязаните чесън и лук, лимоновия сок и черния пипер. Посоляваме и омесваме много добре.
Върху целофан разстиламе сместа на равен пласт и навиваме руло. Оставяме го в хладилника да стегне, след което го нарязваме на колелца и поднасяме.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...