Кулинарни рецепти » Пъстри сиренца

 Пъстри сиренца

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г твърдо краве сирене
• 60 г краве масло

За първата марината:

• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 малка главичка лук
• 1 парченце дафинов лист
• 1 стръкче целина
• 1 щипка сол

За втората марината:

• 2/3 ч.ч. червено вино
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка бял или черен пипер
• 1 стрък мента
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка чубрица или риган

За третата марината:

• 5 с.л. лимонов сок
• 5 с.л. бяло вино
• 1 щипка куркума
• 1/2 чушка

Начин на приготвяне:

В три отделни съда приготвяме от изброените продукти маринати като за първата марината нарязваме на ситно целината и настъргваме обеления лук, за втората - счукваме чесъна и нарязваме на ситно ментата, а за третата - пасираме чушката на пюре.

Нарязваме сиренето на парчета, които разпределяме в съдовете с марината, покриваме и оставяме в хладилника за около 3-4 часа.

Отцеждаме и подреждаме сиренето върху решетката на фурната. Печем на горен реотан, като периодично мажем с разтопено масло и внимателно обръщаме сиренцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало