Продукти:
• 2 пакетчета сирене “Крема”
• 2 ч.ч. настърган алабаш
• 2 ч.ч. настъргано червено цвекло
• 1 малко жълто морковче
• 3-4 с.л. бита кисела сметана
• 2-4 с.л. майонеза, магданоз
• 2 стръка копър
• 2 скилидки чесън
• 10-12 с.л. счукани тиквени семки
Начин на приготвяне:
Използваме цвекло, което сме държали десетина дни на тъмно и хладно място. Настъргваме го и го объркваме с наситнените копър и чесън.
Претриваме с вилица 1 пакетче сирене с майонезата, съединяваме двете смеси и подправяме на вкус. С мазни ръце оформяме кюфтенца, които овалваме в счуканите тиквени семена.
По същия начин приготвяме кюфтенца от алабаша, моркова, останалото сирене, сметаната и магданоза. Предварително обаче напръскваме зеленчуците с лимонов сок, за да не потъмнеят.
Държим кюфтенцата 2-3 часа в хладилник, преди да поднесем.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...