Кулинарни рецепти » Зеленчукови бонбони

 Зеленчукови бонбони

Продукти:

• 12 палачинки
• 1 ч.ч. задушен зелен грах
• 1 1/2 ч.ч. гъби
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 4 стръка зелен лук
• 3 с.л. ориз
• 1-2 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Приготвяме 12 обикновени палачинки, като в тестото им слагаме малко стрити подправки, за да станат солени.

Нарязваме гъбите на дребно, изпържваме ги и ги изваждаме, за да се отцедят. В същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, прибавяме ориза и също го запържваме до прозрачност. После доливаме вода, за да се задушат. След това подправяме и отцеждаме.

Объркваме всички продукти и разпределяме сместа върху палачинките. После навиваме палачинките на рула и ги завързваме от двете страни с клончета магданоз, така че да заприличат на бонбони.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало