Продукти:
• 500 г филе от пушена скумрия
• 100-150 г месо от раци /може от консерва/
• 2 глави лук
• 3-4 червени чушки
• 25-30 маслини
• 1 ч.ч. бяло вино
• олио, оцет или лимонов сок
• черен пипер, лимонова кора, сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки без подправките нарязваме на ситно и объркваме.
Правим сос от виното, олиото, лимоновия сок, черен пипер и малко захар.
Заливаме с него салатата, която сме подредили в салатиера. Покриваме с фолио и оставяме за няколко часа в хладилник.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...