Продукти:
• 125 г макарони
• 200 г пушена риба
• 1-2 ябълки
• 1 средно голяма глава лук
• 200 г майонеза
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Прибавяме ябълките, нарязани на малки кубчета.
Почистваме рибата от кожата и костите и я накъсваме на малки късчета. Прибавяме я към ябълките и макароните и разбъркваме.
Заливаме салатата с майонезата и я подправяме със сол и червен пипер.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...