Продукти: (за 4 порции)
• 500 г стерилизирано червено цвекло
• 2 ябълки
• 1 малък корен целина
• 100 г майонеза
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме стерилизираното цвекло и го нарязваме на ситно. Обелваме ябълките и целината и също ги нарязваме на ситно. Смесваме с цвеклото и посоляваме на вкус.
Накрая прибавяме майонезата, разбъркваме добре и оставяме салатата за половин час хладилник. След това гарнираме с резенчета от лимона и поднасяме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...