Продукти:
• 2-3 стръка праз /бялата част/
• 50 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 250 г кисело мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• лимонов сок, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Оставяме маслото на стайна температура да омекне. Един по един прибавяме в него жълтъците като бъркаме в една посока.
Сипваме брашното и размитото с малко вода кисело мляко. Слагаме тази смес на котлона и бием, докато се сгъсти. Подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок и оставяме да изстине.
Нарязваме праза на по-големи парченца, които бланшираме леко във вряща подсолена вода. Отцеждаме, наръсваме ги обилно с черен пипер и ги подреждаме в салатиера.
Заливаме със соса и украсяваме с нарязани на ладийки яйца.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...