Продукти:
• 2 кутии руска салата
• 2 пакетчета желатин
• 10 с.л. майонеза
• 8-10 с.л. бяло сухо вино
• 4 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина във виното за около 10 минути, за да набъбне. После го разтваряме на водна баня, без да завира. Добавяме малко вода.
В дълбок съд смесваме салатата, майонезата и млякото. Изсипваме желатина и разбъркваме. Разстиламе върху намаслена малка тортена форма. Прибираме в хладилника за 4-5 часа.
Режем на триъгълничета и сервираме върху листа от зелена салата. По желание шприцоваме майонеза отгоре.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...