Продукти:
• 1 връзка зелен лук
• 1-2 краставици
• 2-3 домата
• 2 печени чушки
• 2 люти чушлета
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г маслини
• 1 к.ч. майонеза
• 50 г настърган кашкавал
• 1-2 с.л. олио
• 1-2 с.л. лимонов сок
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците като за салата, подправяме с олио, лимонов сок и сол, прибавяме майонезата и разбъркваме.
Прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране, поръсваме с настъргания кашкавал и украсяваме с обезкостените маслини и резенчета от твърдо сварените яйца.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...