Кулинарни рецепти » Манастирска салата

 Манастирска салата

Продукти:

· 6-7 червени пиперки
· 1 малък патладжан
· 1 малка краставица
· 2-3 домата
· 3-4 скилидки чесън
· 1/2 к.ч. олио
· 2 с.л. оцет
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните и ги обелваме. Опичаме пиперките, обелваме ги и отстраняваме дръжките и семената. Посоляваме ги от вътрешната страна и ги заливаме с оцет и олио.

Обелваме краставицата, нарязваме я на малки кубчета, посоляваме и я смесваме с част от ситно нарязаните копър и магданоз. Пълним 4 от пиперките с тази смес и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Останалите пиперки заедно с опечените патладжани счукваме в дървено хаванче. Прибавяме счукания чесън, част от доматите, нарязани на ситно, ситно нарязани магданоз и копър, оцет, олио и сол на вкус.

Разбъркваме и разпределяме сместа в чинийките с пълнените пиперки. Украсяваме салатата с останалите домати, нарязани на кръгчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало