Продукти:
· 1 ч.ч. зелен фасул
· 2-3 малки моркова
· 1 ч.ч. дребни лукчета /арпаджик/
· 4-5 зелени чушки
· 1-2 домата
· 1 малка краставица
· 2-3 с.л. оцет
· 3-4 с.л. олио
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме фасула, морковите и арпаджика. Фасула нарязваме на дребно, а морковите - на кръгчета. Сваряваме всичко в подсолена вода и оставяме да се отцеди.
Изпичаме чушките, нарязваме ги на дребно и ги смесваме със сварените зеленчуци. Подправяме сместа със сол, ситно нарязан магданоз, черен пипер, оцет и олио, разбъркваме и изсипваме в чиния за сервиране.
Отстрани нареждаме нарязаните на кръгчета краставица и домати.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...