Продукти:
· 1 салатка
· 1 краставица
· 100 г пресен спанак
· 100 г прясна коприва
· 8 репички
· 8 маслини
· 4 с.л. соеви кълнове
· 4 с.л. покълнало жито
· 2 с.л. пресен магданоз
· 2 с.л. пресен копър
· 2 с.л. зехтин
· 2 с.л. пресен лимонов сок
· 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно копривата и я натриваме със сол.
Нарязваме салатката, краставицата, репичките, пресния спанак, магданоз и копър. Прибавяме зехтина, лимоновия сок и покълналите соя и жито.
Разбъркваме всички продукти и накрая украсяваме с маслините.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...