Продукти: (за 4-5 порции)
• 3-4 стръка праз
• 3 картофа
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. разтопено краве масло или олио
• 1 л прясно мляко
• 2 жълтъка
• мащерка, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и праза на ситно, а картофите нарязваме на кубчета. Задушаваме всички нарязани зеленчуци в маслото и малко вода, докато омекнат. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и мащерка.
Наливаме прясното мляко и оставяме супата да ври 20 мин на слаб огън. Накрая застройваме с разбитите жълтъци.
Според д-р Давид Елиа (Франция), алкохолът повишава риска от поява на рак на гърдата при жени, които провеждат хормонално лечение. Ефектът от него (чрез естроген и прогестерон) е осезателен през меноп...
За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...
Облепихата (Hippophae rhamnoides) е ягодоплодно лекарствено растение, широко разпространено в умерения климатичен пояс на Северна Европа, Азия, Монголия, Турция и особено в Сибир, Алтай, Белорусия, Ка...
Какво ли не сме готови да направим, за да убием апетита - от гълтането на различни (често съмнителни) хапчета до хирургични операции, които намаляват обема на стомаха... А има много по-лесен начин. Пр...