Продукти: (за 4 порции) 
•	200 г зелен фасул
•	200 г картофи
•	1 малка краставица
•	100 г млад спанак
•	1 глава лук
•	1 скилидка чесън
•	4 ч.ч. зеленчуков бульон
•	2 с.л. зехтин
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парченца и го варим в малко вода, докато омекне. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и също ги запържваме. Наливаме горещия бульон и варим 5 мин. 
Слагаме в супата обелената и нарязана на кубчета краставица и доваряваме, като малко преди края прибавяме нарязания спанак. Пасираме готовата супа, слагаме в нея фасула, подправяме с чере пипер и сол и кипваме на огъня.
 
              От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...
 
              Блатният аир (Akorus Calamus L) е многогодишно тревисто растение, познато още от древността. За медицински цели се събират коренищата. Те са хоризонтални и се вадят през есента(септември-октомври) или...
 
              Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
 
              Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...