Продукти за 4 порции:
• 1 кг малини
• 1 к.ч. пудра захар
• бадеми за украса
За заливката:
• 3 белтъка
• 3-4 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Слагаме малините в дълбока купа, поръсваме със захарта и оставяме да престоят 2-3 часа. Разстиламе ги в малка тавичка и покриваме с белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със захарта.
Украсяваме отгоре с нарязаните на иглички бадеми и запичаме в умерена фурна, докато белтъците леко порозовеят.
Грипът засяга основно дихателната система, но много често болестта предизвиква и стомашно-чревни проблеми. Стомашните прояви в най-леките случаи се състоят в загуба на апетит, а в други (случаи) се ра...
Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...