Продукти:
• 500 г мека извара
• 4 с.л. захар
• 1 с.л. вишнев ликьор
• 250 г пресни вишни
• 16 бишкоти
• 2 с.л. какао
• 3-4 капки ванилова есенция
• пресни вишни за украса
Начин на приготвяне:
Смесваме изварата със захарта, ваниловата есенция и ликьора и разбиваме на пухкав крем. /Ако е необходимо, добавяме малко прясно мляко./
Разпределяме бишкотите в широки стъклени чаши и разстиламе върху тях на последователни пластове обезкостените вишни и крема. Завършваме с крем.
Оставяме десерта за няколко часа в хладилник. Преди поднасяне поръсваме обилно с какао и украсяваме с цели вишни.
Заболяванията на щитовидната жлеза създават много проблеми, най-вече сред представителките на нежния пол. Ето защо профилактиката чрез хранене е толкова „модерен” метод. Диета при хипотиреоза ...
Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...
От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...
Солта е позната на човечеството от стари времена отначало като вкусова подправка, а после като консервант. Едно от основните й значения е, че задържа водата в клетките и тъканите. При недостиг на сол ...