Продукти: (за 4 порции)
• 400 г филе от морска риба
• 200 г млад спанак
• 2 лимона
• 1 голям домат
• 3-4 с.л. зехтин
• 4 стръкчета зелен лук
• 1 стръкче пресен босилек
• 1-2 листа целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на парченца и я варим 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме, поръсваме с черен пипер и сол и оставяме рибата да изстине.
Обелваме домата, нарязваме го на дребно и го смесваме със ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните зелени подправки, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Покриваме чиниите за сервиране с листа от спанак и ги поръсваме с лимонов сок и сол. Разпределяме отгоре рибената смес и заливаме с доматения сос.
Листната салата е позната отпреди хилядолетия. Според древни автори тя е един от най-старите зеленчуци. Отглеждали са я масово в Римската империя. В следващото столетие се радва на внимание и интерес ...
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...
Тази диета се използва при хипертония, по-рядко при атеросклероза, холецистит и жлъчно-каменна болест, при запек, особено в съчетание със затлъстяване. Построена е на базата на продукти, богати на маг...