Диетични рецепти » Тялото ни изработва аспирин

 Тялото ни изработва аспирин

Хората, които поддържат баланс на полезни вещества в организма си, могат да разчитат на защитните му сили

Тялото ни е толкова съвършена система, че при добро хранене може само да изработва салицилова киселина, т.е. аспирин, твърдят английски учени. Те открили салицилова киселина в кръвта на хора, които никога през живота си не са пили аспирин.
Екипът изследователи веднага активизирал изучаването на новото свойство на нашето тяло. Оказало се, че концентрацията на лечебната киселина, която намалява температурата и преборва настинките, съществува в по-висока концентрация в кръвта на вегетарианците.
След като тялото само лекува възпалителните процеси, би било странно, ако не се стремеше да победи болката. Учените започнали да търсят вътрешния аналгетик и успели. В човешката слюнка те открили веществото опиорфин, което има сходно действие с морфина. При най-малката болка концентрацията на това вещество в слюнката ни нараства в пъти. Това хвърля яснота върху начина, по който животните лекуват раните си – с близане.
В тялото на човека е открито и вещество от групата на кателицидините, което има силно изразени антибактериални свойства. Това е белтък, който работи като охрана срещу микроби. Работата му напомня тази на пеницилина.
Хората, които поддържат баланс на полезни вещества в организма си, могат да разчитат на защитните му сили и дори да не разберат, че са щели да се разболеят, защото невидимите защитници са ги предпазили. Според прогнозите на учените един ден те ще намерят начин да извличат лекарства, синтезирани в собственото ни тяло.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Тиквата се грижи за нашето здраве

Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, затова трябва да се постараем често да присъства на трапезата. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тиквата дължи оранже...

Динята - полезна и вкусна

Изборът на този плод напомня за някакъв ритуал, а всъщност си е чиста лотария. Докато не разрежем динята, ние не знаем на какво сме попаднали - на анемичен и съвършено безвкусен екземпляр или на сочно...

6 продукта, които стопяват мазнините

Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...

Кога витамините стават токсични?

Витамин А може да бъде токсичен, ако превишава 100 000 МЕ (международни единици) на ден, като този прием е продължил няколко месеца. Първите симптоми са повдигане, главоболие и мъгла пред очите. ...

Начало