Продукти: (за 4 порции)
• 400 г спагети
• 3 броя авокадо
• 1 връзка зелен лук
• сокът от 2 лимона
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 4 с.л. портокалов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Обелваме авокадото и го нарязваме на малки кубчета. Отделяме 1/3 от тях и ги заливаме с 1 с.л. лимонов сок. Другите 2/3 от авокадото разбиваме на пюре с останалия лимонов сок.
Нарязваме лука на тънки кръгчета. Сипваме малко при кубчетата авокадо, а останалия прибавяме към пюрето заедно със ситно нарязания магданоз, портокаловия сок и бульона.
Разбиваме пюрето още веднъж, подправяме със сол и черен пипер на вкус и заливаме спагетите с този сос. Гарнираме с кубчетата авокадо.
При разкопки в района на легендарния Вавилон археолозите открили останки от истинска ферма за мляко - огромно здание, украсено със стенописи, изобразяващи доене на крави. Смята се, че близо 8 хиляди г...
Наистина - от това неизискващо грижи тревисто растение се заинтересували за първи път жителите на древна Елада и Рим и ласкавото нарекли петроселинум - "растящо на камък". От латинския му корен името ...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...