Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 домата
• 1 шепа доматчета “Чери”
• 250 г грах
• 4-5 твърдо сварени яйца
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. къри на прах
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.л. куркума
• 1-2 щипки лют червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме кърито, кориандъра и куркумата в сгорещената мазнина. Прибавяме граха, наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме, докато поомекне.
Добавяме нарязаните домати и продължаваме да задушаваме. Към края слагаме дребните доматчета и нарязаните яйца.
Подправяме готовото ястие с лют червен пипер, опитваме на сол и задушаваме още 5-6 мин на тих огън. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Вероятно мнозина не знаят, че в състава на светената вода има сребърни йони. Среброто прави водата необикновена, способна да се бори и с мистичните демони, и с най-опасните вируси. През 30-те години н...
Изключително богати на вода, вкусните дарове на природата хидратират тялото и кожата ни. В същото време техните минерали гарантират доброто състояние на мускулите, а витамините им, особено С и Е, се б...
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Наскоро откритите магнитни рецептори в човешкия мозък потвърдиха познанията на древните китайци и индийци, египтяни и гърци, че хората винаги са се влияели силно от земното магнитно поле. Спадането на...