Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 домата
• 1 шепа доматчета “Чери”
• 250 г грах
• 4-5 твърдо сварени яйца
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 ч.л. къри на прах
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.л. куркума
• 1-2 щипки лют червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме кърито, кориандъра и куркумата в сгорещената мазнина. Прибавяме граха, наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме, докато поомекне.
Добавяме нарязаните домати и продължаваме да задушаваме. Към края слагаме дребните доматчета и нарязаните яйца.
Подправяме готовото ястие с лют червен пипер, опитваме на сол и задушаваме още 5-6 мин на тих огън. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
При язва на стомаха и дванадесетопръстника по време на оздравяване след рязко обостряне; при нерязко обостряне на хроничния гастрит и при преминал остър гастрит. Целта е умерено и щадящо стомашн...
С годините кожата на женските гърди губи част от своята еластичност. Как да се спре това? Специалистите препоръчват в дневната хранителна дажба да бъдат включени плодове. Например ананас – той има изи...
Листата на копривата се събират от май до септември, а коренищата - от септември до ноември. Стъблата се окосяват, листата се отделят, докато растението е свежо. Коренищата се изчистват от пръстта и т...
Обикновеният питомен лен (Linum usitatissimum) е култивирано растение, което се среща навсякъде у нас. За лечебни цели се използват сухите зрели семенца. Те съдържат 10% слузни вещества, 30-40% тлъсто...