Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи домата
• 500 г спанак
• 100 г сирене
• 20 г краве масло
• 1 яйце
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаче на всеки домат и издълбаваме вътрешността му. Попарваме спанака за 5-6 мин във вряща подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на ивички.
Смесваме разбитото яйце с натрошеното сирене и го прибавяме към спанака. Подправяме със счукания чесън, сол и черен пипер на вкус.
Напълваме доматите с тази смес, покриваме ги с отрязаните капачета, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем 30 мин при 180°С.
Какво ли не сме готови да направим, за да убием апетита - от гълтането на различни (често съмнителни) хапчета до хирургични операции, които намаляват обема на стомаха... А има много по-лесен начин. Пр...
Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа са нарекли чесъна чудо на природата. Действително това растение има чудодейни свойства. В чесъна се съдържат над 25 % въглехидрати, 6...
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...