Продукти: (за 4 порции)
• 600 г кайма
• 100 г кашкавал
• 300 г картофи
• 150 г гъби
• 4 стерилизирани краставички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. кетчуп
• 3 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. галета
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Смесваме с нарязаните гъби, краставички и яйца, сипваме млякото и поръсваме с наситнен копър. Разбъркваме, добавяме каймата, подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре.
Разстиламе сместа в намаслена тавичка, заливаме с кетчупа и поръсваме с галетата. Печем 50 мин в умерено силна фурна. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал, слагаме тук там парченца от маслото и запичаме, докато кашкавалът порозовее.
Дамите с продължителен (над 35 дни) или нередовен месечен цикъл са изложени на двойно по-голяма опасност да се разболеят от диабет в сравнение с тези, които имат редовен мензис (на всеки 24-31 дни). Т...
Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...
Храна или лекарство е пшеничният зародиш? Как ще ми помогне - като имате предвид, че съм с наднормено тегло и с високо кръвно налягане и как да го използвам? В. Ив. oт Р. Науката и практиката н...