Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи ябълки
• 1 по-малка глава червено цвекло
• 1 глава лук
• 2 стерилизирани краставички
• 100 г шунка
• 150 г майонеза
• 3 с.л. водка
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• 8 листа зелена салата
• 100 г бита сметана
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги разрязваме на половинки. Отстраняваме семките и ги издълбаваме, като издълбаната вътрешност нарязваме на кубчета. Сваряваме цвеклото, изчакваме да изстине в отварата, обелваме го и го нарязваме на кубчета. Шунката и краставичките също нарязваме на кубчета.
Смесваме всички нарязани продукти, прибавяме водката, горчицата и лимоновия сок, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Напълваме ябълките с така приготвената смес и ги подреждаме върху листата от салата. Украсяваме с бита сметана и стръкчета магданоз.
Ако искате да свалите за една седмица един килограм от теглото си - яжте манго. Този факт е установен от диетолози след тествания на плода и семената му. Оказало се, че екстрактът, приготвен от семена...
Учените непрекъснато откриват нови продукти, предпазващи от рака. При това те са обикновени и лесно се приготвят. „Провокаторите” за появата на раковите образувания са може би много на брой, но и до...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...
Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...