Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 500 г домати
• 4 филийки пушено сирене
• 4 блокчета топено сирене
• 2 с.л. течна сметана
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 50 мл олио
• 1 ч.л.смлян чесън
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.л. сушен риган
• 1 к.л. ким
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, начукваме го леко и го запържваме от двете страни в сгорещеното олио. Подправяме котлетите с черен пипер и сол на вкус.
Смесваме обелените и настъргани домати с нарязаните маслини, 2 скилидки счукан чесън и подправките. Разтопяваме сирената на водна баня, прибавяме останалия счукан чесън и сметаната и бъркаме, докато получим хомогенна смес.
В пръстен сът сипваме 4-5 с.л. от доматения сос, нареджаме отгоре котлетите и заливаме с останалия сос. Поръсваме виното и олиото, покриваме с алуминиево фолио и печем 30 мин в гореща фурна.
Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Напоследък учените от нсе повече страни съобщават, че са стигнали до едно много интересно за всички закръглени хора заключение. Според тях калцият – ако го приемаме в дози от 400 до 1000 мг дневно, пр...