Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 500 г домати
• 4 филийки пушено сирене
• 4 блокчета топено сирене
• 2 с.л. течна сметана
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 50 мл олио
• 1 ч.л.смлян чесън
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.л. сушен риган
• 1 к.л. ким
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, начукваме го леко и го запържваме от двете страни в сгорещеното олио. Подправяме котлетите с черен пипер и сол на вкус.
Смесваме обелените и настъргани домати с нарязаните маслини, 2 скилидки счукан чесън и подправките. Разтопяваме сирената на водна баня, прибавяме останалия счукан чесън и сметаната и бъркаме, докато получим хомогенна смес.
В пръстен сът сипваме 4-5 с.л. от доматения сос, нареджаме отгоре котлетите и заливаме с останалия сос. Поръсваме виното и олиото, покриваме с алуминиево фолио и печем 30 мин в гореща фурна.
Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Сладоледената диета предизвика истински бум отвъд океана. Книгата, която описва вкусното отслабване, стана бестселър. А успехът й е много прост. Ако приемате дневно до 1500 калории, можете да консумир...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...