Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава червено цвекло
• 1 малка ряпа
• 1 по-голямо парче целина
• 2-3 моркова
• 1 стрък праз /бялата част/
• 2 с.л. нарязани черни маслини
• 1 малка ябълка
• 2 с.л. белени слънчогледови семки
• сокът от 2 лимона
• 3 с.л. зехтин
• 1 к.л. смлян кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме ряпата, целината, цвеклото и морковите и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме маслините и нарязания на кръгчета праз.
Обелваме ябълките, нарязваме ги на кубчета и ги поръсваме с 1 с.л. лимонов сок. Прибавяме ги към зеленчуците, подправяме с кориандър и сол и разбъркваме.
Заливаме със зехтина и останалия лимонов сок, поръсваме с опечените слънчогледови семки и поднасяме веднага.
В растителния организъм, освен органичните вещества, каквито са белтъците, мазнините, захарите и др. участват още много други химични елементи под формата на неорганични вещества. Основните химични ел...
Ханшът ви отчайва с размерите си... Дупето ви е плоско като дъска... Бюстът ви почти не се забелязва... Раменете ви са като на борец тежка категория... Според особеностите на физиката, с която човек с...
Вероятно мнозина не знаят, че в състава на светената вода има сребърни йони. Среброто прави водата необикновена, способна да се бори и с мистичните демони, и с най-опасните вируси. През 30-те години н...
С годините кожата на женските гърди губи част от своята еластичност. Как да се спре това? Специалистите препоръчват в дневната хранителна дажба да бъдат включени плодове. Например ананас – той има изи...