Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. боровинки
• 2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 100 г краве масло
• 1 лимон
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. царевично нишесте
• 1 ч.л. канела
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разтваряме нишестето в 1 ч.ч. вода. Загряваме на огъня, прибавяме половината захар и варим 1 мин при непрекъснато бъркане. Прибавяме боровинките, канелата и 1 ч.л. настъргана лимонова кора, кипваме и отстраняваме от огъня.
Разбиваме яйцата и ги смесваме с размекнатото масло, ванилията, останалата захар и 1 ч.л. настъргана лимонова кора. Разбъркваме много добре.
Пресяваме брашното с бакпулвера, прибавяме 2 с.л. вода и разбъркваме. Съединяваме с маслената смес и омесваме ронливо тесто. Оформяме топка, която оставяме 2 часа в хладилник.
Разстиламе тестото в намаслена тавичка, като правим бордче около 2 см. Отгоре разстиламе боровинките. Оставяме тавата да стои 20 мин на хладно и след това изпичаме пая в умерено загрята фурна.
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...
Посочените стойности са за ккал. в 100 г от съответните продукти. Авокадо – 160 Ананас – 48 Аспержи – 20 Атлантическа сьомга – 142 Бадемово масло – 884 Банани – 89 Броколи – 34 Бял...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнад...