Продукти:
• 400 г картофи
• 400 г моркови
• 400 г целина
• 400 г спанак
• 4 жълтъка
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. доматен сос
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците, сваряваме ги поотделно и поотделно ги пасираме. Разпределяме към всеки зеленчук жълтъците, настъргания кашкавал и разтопеното масло. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Разстиламе зеленчуците на последователни пластове в намаслена тавичка. Печем на водна баня 40 мин при температура 180°С. Обръщаме готовата торта в широка чиния, заливаме с доматения сок и поднасяме.
Избягвайте люти, пушени и осолени храни, сладкиши, ядки и газирани напитки. Каква храна трябва да консумира оперираният, от какво да се пази, нужно ли е дълго време да пази диета? Това с...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...